giragonsa

aquí comença la meva singladura per les sovint proceloses, sovint tranquil·les aigües del ciberoceà... que cada jornada de navegació prengui el rumb adequat i que em dugui a bon port... vols navegar amb mi?

Nom:
Ubicació: un racó de món, Països Catalans

Poques coses més a dir que encara no conegueu

dilluns, d’octubre 22, 2007

"Haberlos, haylos"


Avui he rebut un @mailet acompanyat d’un arxiu de diapositives, un “pagüerpoin”, per entendre’ns, que, tot i no ser-ne gaire partidària –consider que la majoria de vegades són una pèrdua de temps ben evitable–, he llegit detengudament. La persona que me l’ha enviat, segons em diu, tampoc no n’és gaire amant, dels arxius aquests, però el deu haver trobat prou interessant com per fer-me’l arribar.

Bé, el que us deia. He llegit atentament l’arxiu, hi he reflexionat i n’he extret algunes conclusions. Tots voldríem un bitllet de 500€. Continuaríem volent-lo encara que estigués un tant rebregat, perquè no perdria el seu valor. I encara que caigués al terra, el trepitjàs qualcú i quedàs ben brut, tendria el mateix valor monetari.

Aquest exemple del bitllet el podem personalitzar en cadascun de nosaltres, quan la vida ens posa a prova, quan ens pega un bon esplet de clotellades, quan dubtam de la nostra vàlua, quan ens sentim petits i impotents davant els reptes que ens surten a l’encontre o quan de tant en tant apareix el pòsit negatiu que portam dins la motxilla amb els fantasmes del passat, les pors, les angoixes, la incertesa...

Guanyadors, perdedors d’aquesta cursa que és l’existència humana, tots ho som una mica. Prest o tard tothom arriba a la meta; alguns amb més diners, amb més poder; d’altres amb un sarró ple d’il·lusions i aspiracions acomplertes; alguns altres, amb la feina per acabar, però amb la consciència ben tranquil·la per haver-s’hi esmerçat com calia. Tothom hi arriba, abans o després, però si és en companyia dels éssers estimats, els obstacles que hom ha hagut de passar per a aconseguir el seu objectiu s’han reduït a la mínima expressió, s’han convertit en un no-res. O així hauria de ser.

I ara, a posar-se les piles, i “endavant, que no ha estat res”! I és que els bitllets de 500€ són com les “meigas”, que no n’he vista cap mai, però que “de haberlas, haylas”.

Una besada molt grossa! ;-)

12 Comments:

Blogger JANA said...

Bon dia estrelleta,
Feia dies que no passava per casa teva, com que jo tinc en vaga la mussa inspiradora, em sembla que els demés la tenen i noooooo!!! sortosament no. He quedat gratament sorpresa doncs uns quants posts nous per mi feien acte de presència i això m'agrada.
Bé, al que anava, aiiiiiiiii, els bitllets de 500 € que ja no sé de quin color són.... Sé de quin pogüerpoint parles (aixxx aquests amics que ens foten "clatellades" de tan en tan....)i....uffff....transmet un bon missatge de rera fons,... O sigui que, apa, endavant, que no ha estat res i encara que atrotinats, atropellats o malmesos, sortosament la nostra essència continua essent-hi i no podem malbaratar-la.
Un petonàs iiii ;-))

dilluns, d’octubre 22, 2007  
Blogger nacoca said...

Hola, jana!

Ja m'agrada, ja, que passeu de tant en tant per aquesta humil caseta i que compartim comentaris i reflexions. Jo també he estat una temporada amb la musa de vacances, certament, però sembla que ja ha retornat i que s'ha posat les piles per donar-me un cop de mà, la qual cosa li agraesc profundament, no en mancaria d'altra!

Diu que ja no saps de quin color són els bitllets de 500€. Afortunada, tu, que els devies haver tengut a les mans qualque vegada, al contrari de mi, que sols els he vists en foto.

El "pogüerpoin" a què em referesc transmet un bon missatge, efectivament, un cant a l'esperança per seguir endavant, malgrat el que de negatiu ens surti a l'encontre.

Una besada molt grossa! ;-)

dilluns, d’octubre 22, 2007  
Blogger Joana said...

Hola Cat!
A la motxilla hi portem de tot. A vegades es fa feixuc i d'altres anem més lleugers...
La vida dins la motxilla per encara la vida que ens queda...
Una abraada ben forta!

dimarts, d’octubre 23, 2007  
Blogger nacoca said...

Hola, joana!

De tot i molt, de vegades. La motxilla... plena de coses bones que ens fan més senzill i planer el camí, barrejades amb aquelles altres coses que ens suposen un llast per avançar... tant se val, són LES NOSTRES COSES, amb tot el que tenen de bo o de dolent.

Motxilles grosses, petites, de roba, de pell, de colorins, d'un sol color... Que per molts d'anys puguem portar la motxilla amunt i avall, serà senyal que la VIDA ens acompanya!

Una besada molt grossa! ;-)

dimecres, d’octubre 24, 2007  
Blogger despi_na said...

És que ara ni es veuen de 500 ni de 100 ni de 50 ni de res (tothom fa servir targetes de crèdit). Bé alguns no però cada cop en som menys.

Ah!... Sort que encara que la vida ens posa a prova sovint, sempre ens queda alguna cosa que fa que siguem estimats.

dimecres, d’octubre 24, 2007  
Blogger Maite Fruitós said...

Preciós post, estrelleta!

Com deia en Martí i Pol:

Amb passes lentes

i a voltes indecises.

Així, i no d'altra

manera, podem créixer

i assumir la creixença.


Com bé dius, tard o d'hora tots arribem a la meta. Alguns sembla que vagin molt depressa i que les coses els hi siguin molt favorables, d'altres tenim la sensació que hem d'anar a poc a poc per assumir aquest camí que ens hem marcat.

Amb més bitllets o menys de 500, no deixem de fer el camí... (ara, que no va malament quan en pots veure algun al compte, encara que no sigui en paper, oi? ;-)

Una abraçada immensa

dimecres, d’octubre 24, 2007  
Blogger nacoca said...

Hola, despi_na!

Potser sí, que es veuen menys bitllets, que la modernor porta a noves formes monetàries, com ara el "diner de plàstic" en forma de targeta, i com tots sabem n'hi ha de partidaris i n'hi ha que no ho són. Així, idò, que cadascú en faci ús si li abelleix, au!

dimecres, d’octubre 24, 2007  
Blogger nacoca said...

Hola, Maite!

Uix, com em sona aquest poemaaaaa! Fins i tot em sembla sentir-ne una música que l'acompanya! ;-)

A poc a poc i bona lletra.
"Piano, piano si va lontano" (no sé si s'escriu així).
"Vesteix-me a poc a poc, que tenc pressa." (atribuït a Napoleó)
"Si vols arribar al cim de la muntanya com un jove, puja-hi com un vell".

Massa pressa no és bona per a res, la qual cosa no significa que ens haguem d'adormir fent les coses, evidentment. Tot ha de tenir la seva mesura, el seu "tempo", la seva cadència. Tanmateix la meta sempre ens esperarà a part o banda, només ens cal fer una passa darrere l'altra per assolir-la... i si és amb qualque bitllet de 500€ dins la butxaca, millor!

Una besada molt grossa! ;-)

dimecres, d’octubre 24, 2007  
Anonymous Anònim said...

Els bitllets de 500 € son com el Bin Laden tots sabem que existeixen pero no els veiem.

dijous, d’octubre 25, 2007  
Blogger nacoca said...

Hola, anònim,

Sí, temps enrere es feia aquest acudit. I si una cosa ha d'anar amb l'altra, millor no veure'n cap mai, de bitllet de 500€.

Benvingut a la caseta "giragonsaire". Torna en voler.

dijous, d’octubre 25, 2007  
Blogger Sherezade said...

De vegades, aquests “pagüerpoin” (perdona que et trepitgi la paraula, però em sembla molt graciosa) ens poden mostrar coses que nosaltres, per falta de temps o de ganes, no hem sabut veure.

Tens tota la raó, la vida dona voltes, es un nús d'espirals d'on, a poc que poguem, hem d'intentar sobreviure amb el que tenim a les mans

Molta força i ganes per seguir endavant i enhorabona pel teu blog

Magdalena (galardiel@gmail.com)

dissabte, d’octubre 27, 2007  
Blogger nacoca said...

Ei, sherezade!

Benvinguda per primer pic a la caseta.

Ja ho veus, podem adaptar paraules d'altres llengües a manera de "divertimento cordiale". I cap inconvenient, te la pots fer teva tant com la necessitis.

De vegades els "pagüerpoins", ens fan pensar i reflexionar sobre temes que en aquella saó teníem lluny del pensament, potser. En qualsevol cas, benvinguts siguin si ens aporten quelcom de positiu.

Gràcies pels teus bons desitjos, i enhorabona pels teus blogs: no tenen "desperdissiu"! ;-)

Una besada molt grossa! ;-)

dissabte, d’octubre 27, 2007  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home