giragonsa

aquí comença la meva singladura per les sovint proceloses, sovint tranquil·les aigües del ciberoceà... que cada jornada de navegació prengui el rumb adequat i que em dugui a bon port... vols navegar amb mi?

Nom:
Ubicació: un racó de món, Països Catalans

Poques coses més a dir que encara no conegueu

dimarts, de juliol 17, 2007

I avui, sense pluja


És un calorós dissabte d’estiu. Fa un vespre de pluja. Has quedat per sopar amb uns amics. Es fan més de les 21.30 h i ell no apareix. Ja t’havia avisat que tenia feina i que probablement no arribaria abans de les 22.00 h, però és que tens tantes de ganes de veure’l que...

Passa una estona –tu l’has viscuda com si hagués passat un segle i mig– i sona el porter automàtic. “Ja és aquí!”, penses. “Acompanya’m a la porta, que no el conec”, diu la mestra. “Sí, i tant!”, dius tu.

Sents com puja l’ascensor. S’atura a la setena planta. La teva cara és un somriure permanent. Han passat mesos des de la darrera vegada i la il·lusió de l’encontre es fa palesa en tu amb tota la seva esplendor. L’ascensor arriba al seu destí. S’obre la porta. Ell en surt, et saluda cortesament i educada i et fa dues besades, i igualment a la mestra, a qui li presentes. Pensaves que la trobada seria d’una altra manera, molt més efervescent, però... millor això que no res, oi? “Estàs bé?”, et pregunta la mestra a cau d’orella. “Sí, ho estic, no et preocupis... entrem”, respons tot xiuxiuejant.

Entrau al pis i us dirigiu cap al menjador. Fas les presentacions de rigor. Degudament presentats i saludats, us entaulau tots vuit, ben disposats a sopar, que ja n’és hora. Compartiu uns magnífics plats, un vi i un cava excel·lents i una agradabilíssima companyia. La celebració ho requereix. Continua plovent.

Un llibre, un mirall, un poema... i a les postres, música. T’asseus al piano i fas un duet amb la mestra. La lluna, des del cel estant, dirigeix el petit concert. Mentrestant, algú immortalitza la vetlada amb unes fantàstiques fotos. “Ja us les passaré”. Algun temps després li dius que te les enviï... però totes menys una, i així ho fa. La pluja segueix humitejant el carrer.

Sortiu tots dos al balcó. Compartiu mots i cigarretes. No hi estàs malament, amb ell, tot i que tal vegada les expectatives creades a priori no s’adiuen gaire amb aquell moment.

Les hores passen entre converses, somriures, mirades, complicitat... El temps empitjora, els llamps il·luminen el cel. La fugissera imatge plàstica que trenca la negror de la nit és acompanyada pel brogit dels trons, so de timbales etèries que retruny dins el cor. El rellotge continua el seu camí. Són prop de les 2.00 h de la matinada, és hora de fer un pensament. La tempesta no té l’aire d’amainar. Et diu que ha de marxar, que demà, ja avui, ha d’anar a treballar. “Ja marxes?”, li preguntes. “Sí, estic fet pols”, et respon. “Ens direm coses...”, dius. “I tant que sí!”, diu ell.

Arriba el seu aniversari. El felicites, però no et demostra el caliu desitjat. La desil·lusió s’apodera de tu. Què pots fer perquè la cosa rutlli? De quins recursos disposes? No hi ha reciprocitat de sentiments, i, tot i un gran dolor a l’ànima, t’adones que ha arribat l’hora dels adéus.

Un mes, dos, tres... Canvies de calendari. Durant tot aquest temps, el silenci. Has decidit fer una passa endavant, tot i que potser et faci més mal que bé. El felicites novament. Es queda descol·locat. Al poc temps reacciona. “Ostres, moltes gràcies, no m’ho esperava, la veritat!”, diu tot rient. “Mira, m’ha fet il·lusió, això és tot”.

Segurament no hi haurà més paraules entre vosaltres, però tu tenies la necessitat de comprovar que estaves en el bon camí. I segons m’has explicat, hi estàs... I avui, sense pluja: avui amb un dia ben resplendent!

Una besada molt grossa! ;-)

8 Comments:

Anonymous Anònim said...

Si pots, mira el cel aquesta nit...

Fixa't bé en l'estrella que més resplandeix. N'estic segura que hi veuràs una brillantor especial, que la sentiràs més lliure, més segura i centrada dins l'espai que la gronxa.

La pluja, tot i que a vegades vé acompanyada pel brogit de trons i ens pot fer sentir que ens manlleva quelcom, retrunyint amb força dins el cor, sempre neteja. Amb decisió s'emporta allò que ens calia viure, però que no tenia futur, ella sap que ara ja no ens és necessari per estimar la Vida.

Avui miraré també el cel, vers l'estrelleta resplendent d'una llum cada dia més preciosa i sé que em regalarà el seu somriure i la seva clucadeta d'ull.

Molt bonic el relat. Moltes gràcies ;-)


Una abraçada resplandent

dimarts, de juliol 17, 2007  
Blogger despi_na said...

Fragment literari que imagino inspirat en la vida mateixa. La d'una persona o la de molta gent que ho ha viscut sovint des de sempre. Així mateix o amb variacions però amb semblants emocions.

La protagonista ja por dir allò de “que me quiten lo bailao” (les emocions grates viscudes ja no li pot prendre ningú).

dimarts, de juliol 17, 2007  
Blogger nacoca said...

Ei, lluna!

Mirar els estels, diminuts; observar la seva lluminositat; admirar-se amb cada punt de llum, que fa menys fosca la volta del cel, és sempre plaent. Però cal fer-ho no únicament a partir del sentit de la vista, sinó des del més profund del cor. Fixem-nos en un estel concret, tanquem els ulls i deixem que ens amari amb intensitat amb tota la seva força... Amb pluja o sense, és un gran regal!

Una besada molt grossa! ;-)

dimarts, de juliol 17, 2007  
Blogger nacoca said...

Ei, despi_na!

Compartim vivències, treballs, aficions, emocions, sentiments... Tothom és susceptible de viure'ls en primera persona, tot i que cadascú a la seva manera, amb la seva pròpia mesura.

I sí, tot això que hi hem guanyat, versió nostrada del "que me quiten lo bailao".

Una besada molt grossa i..."que vostè la balli bé!". ;-)

dimarts, de juliol 17, 2007  
Anonymous Anònim said...

Tot són cicles, i sempre, sempre, després de les tempestes surt el sol. I per tothom.
És un clàssic, i ho és pq és cert.

Una abraçadota amb pessiguets!

Núria

divendres, de juliol 20, 2007  
Blogger nacoca said...

Ei, Núria!

Tot són cicles, certament. De vegades tenim la sensació de trobar-nos al bell mig d'un cap de fibló, amb tot de sensacions negatives; d'altres, ens sentim bressolats per un aire fresc que ens dóna la benvinguda en despertar-nos; d'altres...

I arriba un dia en què aquests "cicles-muntanyes russes" acaben la corda i tot adquireix una nova tonalitat, amb pau i tranquil·litat al nostre voltant i, sobretot, al nostre interior.

... i és que, com cantava en Sisa, "qualsevol nit pot sortir el sol".

Una besada molt grossa! ;-)

dissabte, de juliol 21, 2007  
Anonymous Anònim said...

I jo et felicito.

Sovint, l'hora dels adéus intenta camuflar-se entre les més il·luses emocions. Distingir-la i actuar en conseqüència, entre tu i jo, només és sinònim d'una de les paraules que més ens hem repetit... AMUNT!

La pluja dóna vida i els llamps i els trons... només volen que no ens n'oblidem. És com un castell de focs. Una celebració. Motiu d'alegria.

I després, com diu la Núria, sempre surt el Sol. El caliu.

Moltes emes!

dilluns, de juliol 23, 2007  
Blogger nacoca said...

Ei, anònim!

Sí, quantes de vegades hem repetit la paraula "AMUNT", un crit de pau que hem pronunciat a l'uníson i que ens ha ajudat a fer camí! I quan s'ha referit a "l'hora dels adéus", més potent ha ressonat encara perquè ens ajudàs a continuar la ruta.

La pluja, com a sinònim de "bonança", portadora de la tan necessària aigua, que ens refresca i ens dóna vida, benvinguda sigui. Quan la quantitat és excessiva, quan els rius es desborden i inunden camps i ciutats i la seva força és incontrolable, només ens queda el recurs d'estar a l'aguait, amb els ulls ben badats i en alerta permanent. Pot ser que passi molt de temps fins que aquests indrets tornin a gaudir de bon temps, però quan arriba tot reneix i recomença.

I d'emes... totes les que vulguis i més!

Una besada molt grossa! ;-)

dimarts, de juliol 24, 2007  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home