giragonsa

aquí comença la meva singladura per les sovint proceloses, sovint tranquil·les aigües del ciberoceà... que cada jornada de navegació prengui el rumb adequat i que em dugui a bon port... vols navegar amb mi?

Nom:
Ubicació: un racó de món, Països Catalans

Poques coses més a dir que encara no conegueu

diumenge, de març 11, 2007

Comiat




Han hagut de passar molts de dies perquè pogués dedicar-te aquestes línies. No és fàcil teclejar tot el que vols dir quan l’esma és lluny i l’enyor és ben patent. Avui toca, i aquí som.

Tot i sabedora del més o menys imminent final, se’m va fer costa amunt començar les hores d’aquell diumenge 18 de febrer. Una telefonada m’informà del que no voldria haver sabut, no per un pretès i volgut desconeixement, sinó per la impotència que vaig sentir al temps de conèixer la fatídica notícia. Aquell diumenge, dia de festa grossa per als creients, deixares les terrenals contrades i emprengueres camí vers pasturatges celestials.

Ja sabíem que prest o tard te n’aniries. Ja sabíem que prest o tard això succeiria. Ja sabíem que en la teva situació no podíem demanar miracles. Ja sabíem que el curs de la teva malaltia podia tenir un malaurat esdevenidor. Ja ho sabíem, sí, però així i tot ens negàvem a l’evidència. Ja ho sabíem, sí, però així i tot volíem la teva companyia. Ja ho sabíem, sí, però així i tot et necessitàvem molt més temps entre nosaltres. Ja ho sabíem, sí, però...

Quan faig memòria dels moments que he pogut viure amb tu, em vénen al cap tres paraules: “il·lusió”, “ànim”, “responsabilitat”. Il·lusió, per la feina que has fet durant tota la vida, com a mestra, sempre en contacte amb els menuts i els joves, tot oferint-los el millor de tu, tot intentant que el camí que els has ofert fos la millor eina per al seu futur. Ànim, pel teu encoratjament en tot el que has emprès. Quantes xerrades hem fetes al llarg de la teva estada al barri en les quals m’has infós l’ànim que en algun moment donat m’ha mancat. Responsabilitat, a partir de les tasques que has hagut de conduir i coordinar.

Aquestes darreres setmanes han estat propícies per al record. M’han sortit a l’encontre moltes de converses compartides, des de la salut o a partir de les visites per fer-te una estona de companyia durant la remaleïda malaltia. Anècdotes sobre la teva vida, de petita, al poble, amb els teus pares i la teva germana, tan estimada... aquell al·lotet que et venia al darrere i a qui donares carabasses perquè el teu camí era ben bé un altre... el teu viatge a Tarragona, per fer uns cursets... l’anada a Formentera –ai, quin enyor!–... la teva estada a diferents indrets de l’Illa... vivències de la teva existència que sempre has explicat amb els ulls i amb el somriure nets... moments viscuts amb tot l’amor del món. I sobretot, aquella gran curolla que has seguit com a lema i que no t’ha abandonat mai: intentar fer feliços els altres. I saps, amiga?... em sembla que ho has aconseguit plenament.

Des de la teva nova estança, als paratges on el sol sempre és present, fes-nos una clucada d’ull de tant en tant, eh, pensa-hi!

Una besada i un record emocionat.

8 Comments:

Blogger despi_na said...

Per ella que no he conegut el desig que es faci realitat tot el que hauria volgut.

A totes dues gràcies per col·laborar a fer un món millor.

dilluns, de març 12, 2007  
Blogger nacoca said...

Ei, despi_na!

Sí, certament que hi ha col·laborat, amb el seu esforç desinteressat, la seva energia encomanadissa i les seves ganes de viure fins al darrer moment. Tots els qui l'hem coneguda i hem pogut contribuir mínimament en els seus projectes la recordam amb estimació.

Una besada grossa!

dimarts, de març 13, 2007  
Anonymous Anònim said...

Esperava que parlessis d'ella. Cada dia he entrat al blog per veure si ho feies. Tens tanta raó, en tot el que dius que, fins i tot qui no l'hagi coneguda pot adonar-se de la gran persona que era.
Gràcies per parlar-ne així. Se que des d'allà on és ella també ho llegirà i veura que la seva vida va ser plena i que l'enyorarem molt.

dimecres, de març 14, 2007  
Blogger nacoca said...

Ei, Conxa!

Sí, ja ho veus, no he pogut estalviar-me la necessitat de desgranar aquestes paraules, tot i que per poder fer-ho hagin hagut de passar setmanes llargues, ja que no trobava els mots adients per parlar-ne com calia. L'enyorarem: una persona de caràcter, però amb "bon rotllo"; amb ganes de fer coses; amb una plena convicció del seu paper a la societat; rigorosa; vital...

Record les seves paraules durant la darrera visita que vaig fer-li a l'hospital: "Gràcies per haver vengut!" Les agaf i les transform: "Gràcies a tu, per donar-nos l'oportunitat d'haver-te conegut!"

Una besada, nina!

dimecres, de març 14, 2007  
Blogger Joana said...

Segur que des del seu raconet assolellat estirarà els seus braços per donar-te una abraçada.
Un petó, Cat!

dissabte, de març 17, 2007  
Blogger nacoca said...

Ei, Joana!

N'estic ben convençuda. En vida vàrem tenir molt bona relació i sempre em va demostrar el seu caliu en tot el que va emprendre. Segur que des d'aquests paratges on el sol sempre és present estarà a l'aguait vetlant per nosaltres i fent-nos arribar la seva amistosa abraçada.

Una besada molt grossa!

dilluns, de març 19, 2007  
Blogger Maribel Sánchez said...

Doncs has aconseguit que una llagrima en rodi, saps com deixar el millor de tu a les lletres Caterina i segur que ella ho ha sentit mentres tu ho escribies.
Un petó ben gros.

Maribel

dimarts, d’abril 24, 2007  
Blogger nacoca said...

Ei, Maribel!

Quan els qui ens han envoltat durant algun temps marxen per no tornar mai més, el fet de poder expressar els nostres sentiments, tot i que sigui a través d'unes paraules, exerceix una funció impagable que ens empeny a intentar trobar el conhort que en aquells moments ens manca. I em sembla que no cal que t'ho expliqui, oi?

Una besada molt grossa! ;-)

dimecres, d’abril 25, 2007  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home