giragonsa

aquí comença la meva singladura per les sovint proceloses, sovint tranquil·les aigües del ciberoceà... que cada jornada de navegació prengui el rumb adequat i que em dugui a bon port... vols navegar amb mi?

Nom:
Ubicació: un racó de món, Països Catalans

Poques coses més a dir que encara no conegueu

dissabte, de desembre 16, 2006

El Messies, tot música i emoció



Si existeix una paraula capaç de definir i explicar el que vàrem poder sentir anit passada a la Seu i durant dues hores i mitja llargues, aquesta no és cap altra que “emoció”. Des del primer moment en què la música envaí tots els racons de la basílica, l’ambient es lliurà a les ajustades notes de l’orquestra i a la calidesa i mestratge interpretatius de més de dues-centes cinquanta veus. I el motiu de tot plegat té un nom: l’oratori El Messies, de Georg Friedrich Händel.

En aquest concert participatiu que té lloc per segon any consecutiu, quatre corals illenques i un bon nombre de veus individuals s’uniren al Cor de la Generalitat Valenciana i ens demostraren, una vegada més, que la col·laboració entre diferents formacions vocals amb la idea comuna de fer del cant un fraternal pont d’enteniment entre les persones, és sempre possible. Sota la direcció del sabadellenc Josep Vila i Casañas, titular de l’Orfeó Català, els solistes Maria Espada, soprano; Carlos Mena, contratenor; Michael Terry, tenor; i Josep-Miquel Ramon, baix, comptaren amb la inestimable participació del Collegium Vocale, el Cor de Mestres Cantaires, la Coral Universitat de les Illes Balears, l’Orfeó Universitat de les Illes Balears i l’Orquestra Barroca de Mallorca.

Tot l’esforç que ha suposat durant tres mesos la preparació d’aquest concert i que ens ha regalat novament una de les grans joies de la música de tots els temps, que ens captiva i que ens commou a parts iguals en molts de passatges, és realment d’agrair. El fet que persones de diferents edats i àmbits professionals, amb coneixements musicals o no gaires, s’involucrin en un projecte com aquest demostra, una vegada més, que la constància, la il·lusió i la perseverança són eines bàsiques per aconseguir un objectiu. I l’objectiu us puc ben assegurar que l’han assolit a bastament.

I tot sortint de la Seu, bona passejada i bona conversa per una Palma il·luminada amb els colors i l’escalfor del Nadal que ja s’acosta.

Una besada! ;-)