giragonsa

aquí comença la meva singladura per les sovint proceloses, sovint tranquil·les aigües del ciberoceà... que cada jornada de navegació prengui el rumb adequat i que em dugui a bon port... vols navegar amb mi?

Nom:
Ubicació: un racó de món, Països Catalans

Poques coses més a dir que encara no conegueu

diumenge, de juliol 22, 2007

XXVII Mostra Internacional Folklòrica de Sóller


Qui els havia de dir als promotors d’aquella primera Mostra Folklòrica de Sóller que amb el temps i una canya l’esdeveniment arribaria a assolir tanta de volada! Enguany ha arribat a la vint-i-setena edició i ha comptat amb el major nombre de grups participants al llarg de la seva història. Balladors, cantadors i sonadors provinents de llocs tan dispars com Albània, Astúries, Burundi, el Perú, l’Argentina, Portugal, l’Illa de Pasqua o Mèxic, s’han agermanat al llarg de gairebé una setmana amb el mallorquí grup Aires Sollerics, organitzador de Sa Mostra.

Cada dia s’han fet diferents tallers per compartir un coneixement teòric sobre ball o sobre un aspecte musical concret. Ja a la nit, els grups s’han repartit per alguns punts de l’Illa per donar a conèixer el seu repertori de danses i músiques.

Dijous feren una petita mostra dels seus balls al Parc de la Mar, a Palma, en un escenari situat sobre les aigües del llac. Al fons, la impressionant silueta de la Seu, ben il·luminada, ens oferia una imatge de serenor, com a contrapunt de l’atordidor so dels tambors africans, de la sensualitat del tango argentí, d’unes per mi desconegudes danses precolombines a càrrec del grup mexicà o del corprenedor moviment atlètic dels balladors de l’Illa de Pasqua.

A la mínima possible, bones mamballetes tot acompanyant el ritme de la música. En sortir els representants mallorquins, més d’un/-a comprovà que els peus adquirien vida pròpia, i que maldaven per seguir els punts ja coneguts d’un bolero o d’una jota ben vitenca.

Tot arriba a la seva fi, Sa Mostra i aquesta petita crònica. Ja ho sabeu, si en teniu talent, l’any que ve ens hi tornarem a trobar. Que no pari la música!

Una besada molt grossa! ;-)

6 Comments:

Blogger despi_na said...

Mamballetes vol dir picar de mans?.

Més d'un o més d'una no ho sé però “una” segur que sí que “comprovà que els peus adquirien vida pròpia” oi?.

Sóc feliç quan veig que la gent “maca” troba la manera de passar-ho bé.

dilluns, de juliol 23, 2007  
Blogger nacoca said...

Ei, despi_na!

Sí, efectivament, "mamballetes" són aplaudiments, i en aquest cas, per seguir el ritme, "picar de mans".

Em sembla que vas ben encaminada, sí, que la tal "una" a què et refereixes "comprovà que els peus adquirien vida pròpia"... Com ho has endevinat? Bé, supòs que no era gaire difícil de saber, oi?

I sí, el caramull de gent que ens hi aplegàrem ens ho vàrem passar molt bé... tot i les gairebé tres hores i mitja que durà l'espectacle (ja saps que la tècnica de vegades té les seves servituds).

Una besada molt grossa! ;-)

dimarts, de juliol 24, 2007  
Blogger Joana said...

L'estiu convida a la ballaruca!!!
Veig que la vas disfrutar!
una abraçada, Cat!!!
Bon estiu !
T, J, E, i N!!!

dimecres, de juliol 25, 2007  
Blogger nacoca said...

Hola, Joana!

Si més no, convida a contemplar-la! I sí, em va agradar enormement.

Una besada molt grossa, A TOTS! ;-)

dimecres, de juliol 25, 2007  
Anonymous Anònim said...

Enhorabona a totes i a tots els qui participen i treballen per a mantenir les tradicions i per fer conèixer les dels altres paisos!
i uns petoNassos per na Caterina!

diumenge, de juliol 29, 2007  
Blogger nacoca said...

Ei, Eudald!

En tant que part activa del col·lectiu festós del teu poble, ja saps que organitzar qualsevol activitat és molt complicat. I més encara, que agradi a tothom. Però en qualsevol cas, cal fer el possible perquè així sigui.

Una besada molt grossa! ;-)

Ah, i salutacions a l'hereu i la pubilla... o era a l'enrevés? hehehe

dilluns, de juliol 30, 2007  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home