giragonsa

aquí comença la meva singladura per les sovint proceloses, sovint tranquil·les aigües del ciberoceà... que cada jornada de navegació prengui el rumb adequat i que em dugui a bon port... vols navegar amb mi?

Nom:
Ubicació: un racó de món, Països Catalans

Poques coses més a dir que encara no conegueu

divendres, d’agost 03, 2007

Músiques compartides


Faig una mica tard, el bus s’ha fet esperar una estona. Tan bon punt s’obre la porta, uns sons coneguts es fan presents a la meva oïda. M’acost a la plaça i ja no hi trob ni una sola cadira lliure. Tant se val, perquè la música comença a fer el seu efecte i és millor romandre en peu per poder deixar-se anar. Hi trob gent coneguda. Ens saludam i compartim melodies, cançons, cadències, petites coreografies –que no ens donaran mai el pa!–, mamballetes i rialles. El concert és ben interessant, car la música àrab ens entusiasma. Avui li toca el torn a l’Orquestra Àrab de Barcelona, una formació que consta de set integrants nascuts a llocs de l’àrea geogràfica mediterrània tan propers i tan desconeguts entre si alhora com el Marroc, Grècia i Catalunya.

Violí, veu, llaüt àrab, percussió, teclats, baix i algun altre instrument que ara mateix em deix involuntàriament dins el tinter, ens ajuden a copsar l’essència dels dos caires d’aquesta música que tenim avui l’ocasió d’escoltar… i de sentir: l’íntim, un cant espiritual de sons i de veu en perfecta comunió vers l’ésser suprem; i el més joiós, fresc, desenfadat, fusió d’estils a manera d’invitació que ens fa gaudir de ritmes que ens envolten i ens fan partícips de la festa.

El públic assistent, barreja de cultures de banda i banda de la mar. El resultat de tot plegat, una perfecta simbiosi entre persones de diferents orígens i amb llengües diferents, que s’han agermanat aquest horabaixa sota la immensa calor agostenca per gaudir d’un fet musical vital i engrescador i ple d’esperança.

Una besada molt grossa! ;-)

4 Comments:

Blogger despi_na said...

“agermanat”; la paraula que em crida més l'atenció de tot l'escrit.

Gent de tot arreu. Com la que trobem al metro. I, ara la qualitat de la música que s'escolta als passadissos ha millorat doncs hi van fer una selecció abans de donar-los permís per actuar.

Només hi ha un però. De brètols també n'hi entren. Sort que encara hi queda molta gent amb civisme.

Gaudeix la música, les passejades, el temps per badar, els amics i tot el que et vingui de gust.

diumenge, d’agost 12, 2007  
Blogger nacoca said...

Ei, despi_na!

Em sembla que és ben evident que la música és quelcom que possibilita l'enteniment entre les persones, i les "agermana" a partir d'uns sons i d'unes melodies.

Els músics de carrer, els que toquen al metro... És ben cert que n'hi ha de veritable qualitat, fins al punt que ens qüestionam com és que no poden oferir el seu art en d'altres indrets: deu ser qüestió de sort, probablement.

Gràcies per la visita, i bon estiu.

Una besada molt grossa! ;-)

diumenge, d’agost 12, 2007  
Blogger JANA said...

És l'esperança l´'únic recurs que ens queda quan ja no hi ha res més?

Una besada immensa ,-)

divendres, d’agost 17, 2007  
Blogger nacoca said...

Ei, jana!

Ufff, no ho sé. Diuen que l'esperança és l'últim que es perd, no sé si això pot respondre la teva pregunta. El que sabem per experiència és que "esperar" pot fer-nos "desesperar", perquè tal vegada vulguem que les coses passin en un tres i no-res. No sé si és qüestió d'agosarament o directament d'inconsciència, tu què hi dius?

La veritat, jana, ara mateix no se m'acud res més!

Una besada molt grossa! ;-)

dissabte, d’agost 18, 2007  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home