giragonsa

aquí comença la meva singladura per les sovint proceloses, sovint tranquil·les aigües del ciberoceà... que cada jornada de navegació prengui el rumb adequat i que em dugui a bon port... vols navegar amb mi?

Nom:
Ubicació: un racó de món, Països Catalans

Poques coses més a dir que encara no conegueu

divendres, de maig 13, 2005

Una passejada en català...

El dia 23 d’abril, festa de Sant Jordi, Ciutat ens mostrava un aspecte diferent. Aquell horabaixa primaveral feia teboreta i convidava a fer camí pels seus carrers i places. Les paradetes de llibres, al carrer de Sant Miquel, la plaça Major i la plaça de Cort, ens oferien les darreres novetats editorials. La gent, desenfeinada, sabàticament parlant, s’acostava als munts de llibres; n’agafava un, el mirava, el fullejava... L’obra dels autors consagrats es donava la mà amb la dels autors no tan coneguts.

Férem un recorregut plaent, sota el sol horabaixenc. Trepitjàrem carrerons estrets i humits, per on el sol no gosa entrar, de la part antiga, desconeguts, alguns, d’altres, molt familiars. Enfilàrem cap a Dalt Murada. Tot acostant-nos-hi, una música ens envaí. I també l’olor penetrant de les “fumades” d’uns joves que hi feien una festa alternativa. Contemplàrem l’horitzó, clar i lluminós, que s’engolia un vaixell amb probable destinació a l’altra riba del Mirall. Continuàrem el nostre camí, ara cap als jardins de l’Hort del Rei. Passàrem pel Born i férem una pausa i un cafè.

Durant dues hores vàrem compartir conversa plaent, i, el més important de tot, en català! Va ser un esforç per a ells, però va pagar la pena!

Ah, i dissabte, 14 de maig, la segona!

;-)