giragonsa

aquí comença la meva singladura per les sovint proceloses, sovint tranquil·les aigües del ciberoceà... que cada jornada de navegació prengui el rumb adequat i que em dugui a bon port... vols navegar amb mi?

Nom:
Ubicació: un racó de món, Països Catalans

Poques coses més a dir que encara no conegueu

dimarts, d’abril 05, 2005

I al castell, l'àngel...

És tradició “acabar-se ses panades” –i els robiols, els crespells i qualsevol altra especialitat de rebosteria pròpia d’aquesta saó pasqual– anant a l’ermita o santuari que des de dalt d’un puig o turó presideix la panoràmica de cada municipi. La data del “pancaritat” sol variar segons els pobles. Normalment té lloc “sa segona festa”, l’endemà de Pasqua, tot i que en alguns indrets es fa “sa tercera festa”, és a dir, ja dimarts. A Ciutat és costum que sigui el diumenge posterior, el “diumenge de l’Àngel”. Seguint el ritual iniciat fa anys i més anys l’escenari és el castell de Bellver i els seus oxigenats voltants. Activitats de tot tipus: jocs per als més petits, mostra dels diversos tallers de les associacions de veïnats, castellers, actuacions de diferents grups fent gaudir la gent amb una ballada popular (va de joooooootaaaaaaa...), paradetes solidàries... un bon ventall de possibilitats per passar un magnífic dia al castell.

El castell, de planta circular, majestuós; amb la torre de l’homenatge, vigilant la ciutat, la badia, tot fent-li una clucada d’ull a la mar, al mirall, esguardant l’altra riba. El castell... el castell... records d’una passejada en grata companyia, d’una mirada de complicitat, d’un gest de tendresa, de paraules curulles de sentiments. El castell, l’àngel, tu...

2 Comments:

Blogger despi_na said...

I al castell, l'àngel... menja "robiolets" de cabell d'àngel.

dilluns, d’abril 11, 2005  
Blogger nacoca said...

Sí!... o de brossat, o de confitura... o de xocolata (més modernament), entre d'altres pastes nostrades, bé dolces, bé salades... rodolí! ;-)

Una besada.

dilluns, d’abril 11, 2005  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home