giragonsa

aquí comença la meva singladura per les sovint proceloses, sovint tranquil·les aigües del ciberoceà... que cada jornada de navegació prengui el rumb adequat i que em dugui a bon port... vols navegar amb mi?

Nom:
Ubicació: un racó de món, Països Catalans

Poques coses més a dir que encara no conegueu

dilluns, de febrer 28, 2005

De diades autonòmiques...

Hi ha celebracions i celebracions, festes i festes, diades i diades. La que m’ocupa (que no em preocupa ni poc ni gens, per altra banda) és la que qualcú es va inventar fa alguns anys i que el comú de la població de l’arxipèlag no ha assumit encara com a pròpia. No sé si ho arribarà a fer algun dia, el temps ho dirà. Es tracta de la festa de la comunitat autònoma nostrada, un seguit d’activitats fetes passar amb calçador i que enguany, per caure en dimarts, ha possibilitat un pontet d’almenys 4 dies per a alguns.

I és que de moment no existeix cap lligam afectiu d’insularitats compartides, que jo sàpiga. En el meu petit país cadascú se sent de la seva Illa. De fet, pretendre que som “balears” és, ara com ara, fer volar coloms. No existeix un sentiment “balear”, o almenys jo no el tenc, i possiblement la majoria de la gent que conec i amb qui n’he parlat es troba en les mateixes que una servidora. Cada habitant de “ses Illes” se sent de la “seva”. Pot tenir contacte amb les altres Illes per motius d’estudis, de treball, de coneixences, però cadascú “és” d’on és, independentment de la resta, i deu ser perquè viure en una illa ens condiciona de qualque forma el caràcter, el tarannà.

Ja ho veurem, què serà, en esser cuit... De moment el sentiment “balear” no el trob per cap banda. Si qualcú el troba abans que jo que m’ho faci a saber. Gràcies per endavant i... visca la festa!

Ah, i a qui no hagi fet pont, l’any que ve li tocarà! Sols que m’entenguis! ;-)

4 Comments:

Blogger despi_na said...

jejejjeje, sagrantana.

Sense gaire entusiasme per les celebracions a casa vostra però les del barri de Gràcia que feu cada any, ben boniques que us surten, eh coca?.

dilluns, de febrer 28, 2005  
Anonymous Anònim said...

Ha estat espectacular veure la traça innata que tinc de "construir" ponts...No ho hagués dit mai... Una altra vegada vigila el que escrius.. ;-))

Una abraçada!!

dimarts, de març 01, 2005  
Anonymous Anònim said...

Jo m'agafo de bracet a la sagrantana... també m'apunto a totes les festes i també renuncio a segons quines...

Aixxx...quines coses té la complicitat, mai hauria dit que aquest sentiment balear profund i intens del que parles, sagrantana, fos taaaan encomanadís.
;-)
Una abraçada!

dimarts, de març 01, 2005  
Blogger nacoca said...

Veig que això del sentiment "balear" ha arrelat en vosaltres fins al moll de l'os, si més no per "fer es vago" una estona! Ja me'n donareu la recepta, estimades, que jo som totalment incapaç, com ja vaig dir, de trobar-li el què!

Si del que es tracta en realitat és de fer pont, encara que no sigui el de mar blava (amb permís!), veig que hi ha algú d'entre vosaltres que n'és una vertadera especialista. I no li han calgut estudis d'enginyeria, no!... que ella s'ha pactat amb les forces de la natura i ha disposat que durant 48 hores les carreteres que li proporcionen l'accés fins al seu treball estiguin totalment impracticables i tancades al trànsit rodat a causa de la neu. Ella, ben tranquil·leta i reposada, a caseta, tapadeta i davant l'estufa... No és viva ni res! Bé, tot sigui per evitar accidents de circulació! ;-)

Les festes de Gràcia, despi_na, ara ja han traspassat l'àmbit de la "mallorquinitat" i són patrimoni de qui se les vulgui fer seves, que això està molt bé, i si tenim res que sigui "exportable" i que agradi a l'altra riba del Mirall, fantàstic!

I ja filosofarem una estona més en un altre moment... Que els ponts (els de Madison, el de Londres, sobre el riu Kwai...) us servesquin de bon ì merescut repòs!

Aisenyor! ;-)

dijous, de març 03, 2005  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home