Cocarrois

COCARROIS
Ingredients (per a la pasta): 400 g de saïm, dues lliures d’oli, dues lliures d’aigua, i la farina que prengui. Preparació: S’agafa la farina, l’oli i l’aigua –que ha de ser un poc teba– i es pasta tot. A dins s’hi posa la verdura, la qual haurem preparat amb oli, espècies, sal, pinyons i panses, i es doblega la pasta en forma de mitja lluna, tancant-la amb pessics, perquè s’afegesqui bé. Els cocarrois han de coure devers 3/4 d’hora.
COCARROIS BEN MALLORQUINS
Ingredients per a la pasta: mig quilo de farina, un tassó d’aigua, un tassó d’oli; si vols fer la pasta dolça, dues cullerades de sucre. Ingredients per al farciment: bledes, espinacs, un poc de col, colflori i un parell de sofrits. Preparació: primerament es tallen les bledes i els espinacs molt prims, es posen dins un recipient i se salen. Dins un altre recipient es talla la col i la colflori amb els sofrits, tot tallat molt fi. Es fa la pasta; després es premen les bledes i els espinacs, es mesclen amb la col, s’hi posa un poc d’oli, sap i pebre bord, es remena fins que quedi ben mesclat, es fan els cocarrois –s’hi poden posar panses– i s’enfornen.
COCARROIS DE PATATA I CEBA
Ingredients: dues tassetes d’aigua, una de saïm fos, una d’oli, un vermell d’ou, la farina que es begui. La pasta ha de ser forteta.Per a omplir-los es talla ceba prima per llarg, patata nova prima com per truita, trossets de carn magra i xulla; es trempa la ceba amb sal, i al cap de minuts es prem, es mescla amb la patata i s’assaona amb sal, pebre bo i oli. S’omplen els cocarrois amb les tallades repartides, i es couen a forn fluix.
COCARROIS DE TONYINA
Ingredients per a la pasta: 250 g de farina fluixa, mitja tasseta de llet, mitja de vinagre, mitja d’oli, un poc de sal. Ingredients per a omplir-los: 200 g de tonyina amb oli, 200 g de pebres vermells torrats, 100 g d’olives verdes sense pinyol, 2 ous bullits. Preparació: la pasta es deixa reposar dues hores coberta amb un pedaç. Es torna a pastar, s’estira amb un aprimador i se’n tallen rotlos de devers 12 cm. Es piquen tots els ingredients, es mesclen bé i se’n posa una cullerada dins cada rotlo. Es banyen les voreres amb aigua freda, es dobleguen, i amb les punxes d’una forqueta s’afegeixen. Es poden coure al forn o fregir amb oli abundant.
I bon profit!
Una besada! ;-)
6 Comments:
Mmmmmmmmmmmmmm! Mira que he sopat, però m'entra una gana!!
Saïm? aixxx (em sembla que esperaré a menjar-ne quan vingui per ses illes que em sembla que el resultat de les meves proves poc semblarien cocarrois)
Una besada ;-))
Ei, nineta! Els cocarrois, o agraden molt o no gaire... fins i tot el fet que contenguin bledes a algú li resulta del tot repugnant. A mi m'agraden moltíssim. Un cocarroi d'una mida respectable serveix perfectament per fer un bon berenar, i fins i tot pot ser un dels ingredients d'un soparet informal.
Saïm = llard... recorda, Myt, de què estan fetes les en-SAÏM-ades, sinó de "saïm"? Per cert, a tu t'agraden les de cabell d'àngel, no és així?
En cas que et decidesquis a tastar-los a ses Illes per ventura serà millor comprar-los fets, no fos cas que els que pogués fer jo tampoc no s'hi assemblassin ni poc ni gens!
Una besada! ;-)
Viiiscaaaaa!
La recepta que volia veure aquí!
Aquest cop l'he guardat en el disc dur i quan en faci "intentaré" que s'hi assemblin. Que els poguem anomenar cocarrois en lloc de "cocaerrors".
Per cert... Els dos sofrits podrien ser "alls" o ja he tornat a ficar la pota?. I la "xulla"?, no serà "botifarra"?.
Sembla que avui dia és més fàcil que faci bé el menjar una bona filóloga que una bona cuinera (al menys per triar els ingredients adequats).
Ei, despi_na! Àpala, ja tens feina!
* Glossari "cocarroier":
- Sofrits o grells: alls tendres, potser.
- Xulla: cansalada.
Tema filologicogastronòmic: Et puc ben assegurar que abans faràs tu una tesi doctoral en-el-que-sigui que jo aprengui a fer cocarrois com Déu mana!
Una besada! ;-)
jajajaja
Tesi doctoral en "fer cocarrois".
;-)
Publica un comentari a l'entrada
<< Home