giragonsa

aquí comença la meva singladura per les sovint proceloses, sovint tranquil·les aigües del ciberoceà... que cada jornada de navegació prengui el rumb adequat i que em dugui a bon port... vols navegar amb mi?

Nom:
Ubicació: un racó de món, Països Catalans

Poques coses més a dir que encara no conegueu

dimecres, de gener 11, 2006

Cocarrois


COCARROIS

Ingredients (per a la pasta): 400 g de saïm, dues lliures d’oli, dues lliures d’aigua, i la farina que prengui. Preparació: S’agafa la farina, l’oli i l’aigua –que ha de ser un poc teba– i es pasta tot. A dins s’hi posa la verdura, la qual haurem preparat amb oli, espècies, sal, pinyons i panses, i es doblega la pasta en forma de mitja lluna, tancant-la amb pessics, perquè s’afegesqui bé. Els cocarrois han de coure devers 3/4 d’hora.


COCARROIS BEN MALLORQUINS

Ingredients per a la pasta: mig quilo de farina, un tassó d’aigua, un tassó d’oli; si vols fer la pasta dolça, dues cullerades de sucre. Ingredients per al farciment: bledes, espinacs, un poc de col, colflori i un parell de sofrits. Preparació: primerament es tallen les bledes i els espinacs molt prims, es posen dins un recipient i se salen. Dins un altre recipient es talla la col i la colflori amb els sofrits, tot tallat molt fi. Es fa la pasta; després es premen les bledes i els espinacs, es mesclen amb la col, s’hi posa un poc d’oli, sap i pebre bord, es remena fins que quedi ben mesclat, es fan els cocarrois –s’hi poden posar panses– i s’enfornen.


COCARROIS DE PATATA I CEBA

Ingredients: dues tassetes d’aigua, una de saïm fos, una d’oli, un vermell d’ou, la farina que es begui. La pasta ha de ser forteta.Per a omplir-los es talla ceba prima per llarg, patata nova prima com per truita, trossets de carn magra i xulla; es trempa la ceba amb sal, i al cap de minuts es prem, es mescla amb la patata i s’assaona amb sal, pebre bo i oli. S’omplen els cocarrois amb les tallades repartides, i es couen a forn fluix.


COCARROIS DE TONYINA

Ingredients per a la pasta: 250 g de farina fluixa, mitja tasseta de llet, mitja de vinagre, mitja d’oli, un poc de sal. Ingredients per a omplir-los: 200 g de tonyina amb oli, 200 g de pebres vermells torrats, 100 g d’olives verdes sense pinyol, 2 ous bullits. Preparació: la pasta es deixa reposar dues hores coberta amb un pedaç. Es torna a pastar, s’estira amb un aprimador i se’n tallen rotlos de devers 12 cm. Es piquen tots els ingredients, es mesclen bé i se’n posa una cullerada dins cada rotlo. Es banyen les voreres amb aigua freda, es dobleguen, i amb les punxes d’una forqueta s’afegeixen. Es poden coure al forn o fregir amb oli abundant.


I bon profit!

Una besada! ;-)

6 Comments:

Blogger Maite Fruitós said...

Mmmmmmmmmmmmmm! Mira que he sopat, però m'entra una gana!!

Saïm? aixxx (em sembla que esperaré a menjar-ne quan vingui per ses illes que em sembla que el resultat de les meves proves poc semblarien cocarrois)

Una besada ;-))

dimecres, de gener 11, 2006  
Blogger nacoca said...

Ei, nineta! Els cocarrois, o agraden molt o no gaire... fins i tot el fet que contenguin bledes a algú li resulta del tot repugnant. A mi m'agraden moltíssim. Un cocarroi d'una mida respectable serveix perfectament per fer un bon berenar, i fins i tot pot ser un dels ingredients d'un soparet informal.

Saïm = llard... recorda, Myt, de què estan fetes les en-SAÏM-ades, sinó de "saïm"? Per cert, a tu t'agraden les de cabell d'àngel, no és així?

En cas que et decidesquis a tastar-los a ses Illes per ventura serà millor comprar-los fets, no fos cas que els que pogués fer jo tampoc no s'hi assemblassin ni poc ni gens!

Una besada! ;-)

dijous, de gener 12, 2006  
Blogger despi_na said...

Viiiscaaaaa!
La recepta que volia veure aquí!

Aquest cop l'he guardat en el disc dur i quan en faci "intentaré" que s'hi assemblin. Que els poguem anomenar cocarrois en lloc de "cocaerrors".

Per cert... Els dos sofrits podrien ser "alls" o ja he tornat a ficar la pota?. I la "xulla"?, no serà "botifarra"?.

Sembla que avui dia és més fàcil que faci bé el menjar una bona filóloga que una bona cuinera (al menys per triar els ingredients adequats).

diumenge, de gener 15, 2006  
Blogger nacoca said...

Ei, despi_na! Àpala, ja tens feina!

* Glossari "cocarroier":

- Sofrits o grells: alls tendres, potser.
- Xulla: cansalada.

Tema filologicogastronòmic: Et puc ben assegurar que abans faràs tu una tesi doctoral en-el-que-sigui que jo aprengui a fer cocarrois com Déu mana!

Una besada! ;-)

dilluns, de gener 16, 2006  
Blogger despi_na said...

jajajaja

Tesi doctoral en "fer cocarrois".

dimecres, de gener 18, 2006  
Blogger nacoca said...

;-)

dimecres, de gener 18, 2006  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home