giragonsa

aquí comença la meva singladura per les sovint proceloses, sovint tranquil·les aigües del ciberoceà... que cada jornada de navegació prengui el rumb adequat i que em dugui a bon port... vols navegar amb mi?

Nom:
Ubicació: un racó de món, Països Catalans

Poques coses més a dir que encara no conegueu

divendres, de gener 28, 2005

Neu...

"Any de neu, any de Déu, però que no caigui a lo meu", diu la dita, i si ho diu la dita deu ser cert, que la saviesa popular no s'equivoca, no en mancaria d'altra!

L'onada de fred siberià que ens ha envoltat, i que encara no ens ha deixat de moment, ha estat tot un esdeveniment a què no ens hem acabat encara d'acostumar per les meves latituds. Ha constituït tota una novetat. Ningú no ha parlat de res més. Cap altra cosa no ha estat el centre de les converses: al carrer, al bar, a l'autobús, a la feina, a l'escola, a la botiga, a la hipermegegaextrasupergran superfície... Tothom ha estat d'acord, si més no per una vegada. Les acalorades discussions del tot i del no-res, les numantines disquisicions sobre futbol, política o afers socials (llegiu aquí els darrers titulars de les revistes de la sístole i la diàstole, vulgarment anomenades "del cor", per escurçar!, o els molt interessants (?) programes de telegrolleria) han donat pas als comentaris sobre el temps. Com per art d'encanteri ens hem convertit en meteoròlegs aficionats. Amb un esclafit de dits hem pujat de categoria, convençuts del "ja t'ho havia dit, jo, que faria neu!"... La predicció s'ha fet realitat. Enhorabona a l'endevinador. And the winner is...

Sí, per infreqüent ens ha meravellat, que com se sol dir "ni els més vells se'n recorden d'un fet com aquest". Bé, tampoc no és que l'Illa s'hagi quedat més aïllada que de costum, però no és menys cert que com a mínim hem estat els "protes" dels telenotícies del continent. Digau-me exagerada, si ho voleu, però què voleu que us digui? Les flòbies de neu tot acaronant-te, un insòlit mantell de blancor al teu voltant, l'arena de la platja convertida en improvisada pista de patinatge, les fulles dels arbres tot pentinant-se la blanca cabellera, el brollador de Lluc tot glaçat, la preciosa estampa de la neu des del cap curull de les muntanyes fins ben mitjan lloc, noves i esplèndides imatges per conservar a la retina...

"Neu", un mot massa curt per a tanta bellesa!

4 Comments:

Blogger nacoca said...

Sí, Barandaia, la neu és tot un espectacle, un regal de la natura. I si mai no plou al gust de tothom, amb la neu deu passar quelcom de semblant. El que per a algú és preciós, per a un altre no deixa de ser un bon entrebanc, cosa ben lògica, per altra banda, que cadascú sap el pa que l'assacia.

Sí, bonica, esplèndida, senyorial... però també destructora de les collites i enemiga, en certa forma -o potser en forma certa-, de la pagesia i del seu guany.

Silencisa i subtil, sí... però de vegades hi ha silencis que es poden tallar amb una dalla, mentre la subtilesa roman el més lluny possible, més lluny que Miravet i tot, passant pels peatges del dèficit fiscal i "boicoter"! ;-)

Ah, i respecte de les "cadenes"... l'esclavatge es va abolir ja fa alguns anys!

Una besada! ;-)

dissabte, de gener 29, 2005  
Blogger despi_na said...

Segur que ara teniu més fred que a Barcelona oi?.

I la teva neboda que quasibé no volia tenir cap anorak. Ja va fer bé la seva mare quan li va fer comprar.

dissabte, de gener 29, 2005  
Blogger nacoca said...

La veritat és que el fred és distint, no em demanis per què ni per què no, però és la sensació que en tenc. Digues-li més humit o més sec, però, tot i que "el fred és fred" és d'un altre caire.

I sí, el jovent i els anoracs no tenen una relació directament proporcional al fred que fa... Aisenyor!

Una besada!

diumenge, de gener 30, 2005  
Anonymous Anònim said...

i si es desfá la neu
nomes ens queda la fredor
i si no hi es la neu
rememorem amb anyor
neu, bonica i glasada
neu, tant estimada com rebutjada
vull neu a la meva finestra
vull neu per jugar amb la meva nineta.

Petons grans. (jade)

dijous, de febrer 03, 2005  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home