giragonsa

aquí comença la meva singladura per les sovint proceloses, sovint tranquil·les aigües del ciberoceà... que cada jornada de navegació prengui el rumb adequat i que em dugui a bon port... vols navegar amb mi?

Nom:
Ubicació: un racó de món, Països Catalans

Poques coses més a dir que encara no conegueu

dilluns, d’abril 20, 2009

Danses del món al carrer


Després d’algunes setmanes llargues sense agafar el llapis i el paper, en aquest cas, de posar els dits sobre el teclat, aquí som, i avui per parlar sobre el XIII Festival Mundial de Danses Folklòriques.

Enguany hi han participat seixanta grups provinents de trenta països d’arreu del món. Dimarts passat, dia 14, els carrers de la ciutat s’inundaren de colors, músiques, balls i llengües diferents a partir d’un nexe en comú: la dansa com a forma d’expressió. Després de la desfilada, que començà al passeig del Born, i ja arribats a la plaça d’Espanya, alguns grups pujaren a l’escenari per fer una petita mostra dels seus balls durant la cerimònia inaugural i la benvinguda oficial.

Els dies 15, 16, 17 i 18, les actuacions dels grups –algunes de ben espectaculars– se succeïren en diversos indrets a l’aire lliure, tot esdevenint un punt d’encontre entre milers de persones de diferents cultures i llocs de procedència. Els dies 15 i 16, al Teatre Principal, la competició, en presència del jurat.

I el darrer dia, el veredicte. No m’ha sorprès gens ni mica, perquè el que vàrem pronosticar dies enrere ha esdevingut realitat: el grup Folk Dance Ensemble Sofia 6, de Bulgària, ha aconseguit el primer premi. Balls ben vitencs, una perfecta coreografia, balladors carregats d’energia, vestuari preciós... No m’estranya que els membres del jurat hagin decidit que havien de ser els guanyadors d’aquesta edició, la veritat, perquè tot i la qualitat de tota la resta, aquests han estat quelcom especial.

Acabat el Festival, a enfundar els instruments, guardar el vestuari... però sobretot a recordar uns dies carregats d’alegria que han posat en contacte diferents maneres d’entendre i d’interpretar el ball i que han fet de Palma un gran escenari ple de música i de moviment.

Enhorabona als guanyadors i una besada ben grossa! ;-)